Pretraživanje

AIRBRUSH PIŠTOLJIIma 40 Proizvoda

AIRBRUSH PIŠTOLJI

Airbrush je mali, vrlo precizan pištolj za nanošenje boje. Airbrush ili zračni kist djeluje tako da brzim potiskivanjem zraka kroz Venturijevu cijev uzrokuje vakum, a time i usisavanje boje iz spremnika. Zračni kist boju pomiješa sa zrakom i gura kroz vrlo fine mlaznice, koje ju raspršuju u vrlo fine kapljice. Zračni kist se može koristiti na svim površinama.

Postoje tri verzije mehanizama za kontrolu miješanja zraka i boje. U jednostavnijem mehanizmu "Single action" može se kontrolirati samo dotok zraka. Drugi sofisticiraniji mehanizam " Double action" odnosno dvostuko djelovanje omogućuje istovremeno kontroliranje dotoka zraka i količine boje. Treća verzija airbrush je tzv. Turbo Airbrush proizvod tvrtke Paasche, taj zračni kist osim kontrole dotoka zraka i količine boje ima mehanizam koji s pomoću zraka s relativno visokom frekvencijom pomiče iglu natrag i naprijed što omogućuje precizno nanošenja boja i crtanje vrlo tankih linija.

U razdoblju od izuma zračnog kista razvile su se različite tehnike uporabe ovog alata. Osnovni način korištenja zračnog kista omogućava dodir više boja bez jasnih rubova, jedna boja se polako ulijeva u drugu. Slike napravljene zračnim kistom daju osjećaj lebdenja nad podlogom i nema jasnih granica između boja. Stoga se ovaj alat koristi u raznim područjima kao što su automobilska industrija, industrija stakla i keramike, u slastičarstvu, oslikavanju motora i kaciga, proizvodnji umjetnih mamaca, restauraciji, bodypaintingu, airbrush tetovažama, profesionalnom makeup-u, oslikavanju noktiju, oslikavanju zidova itd..

Košarica  

Nema proizvoda

Dostava 0,00 €
PDV 0,00 €
Ukupno 0,00 €(0.00€)

Cijene uključuju PDV

Blagajna

Akcija

Sve u akciji