Pretraživanje

Transparent Purple 60ml

Transparent Purple 60ml

Boje na vodenoj osnovi prikladne za podloge, kao što su tekstil, koža, metal, drvo, keramika, platno, plastika, zidovi, nokti,… Boje su postojane i otporne na vodu, kad se posuše. Nanose se s airbrushevima ili kistovima.

Više detalja


8,36 €62.99HRK PDV uključen

5135-60

Boje za prekrivanje upotrebljavaju se kako za oslikavanja na svijetlim, tako i na tamnim podlogama. Za veću prozirnost možete im dodati medium Transperent base. Možete miješati sve Classic Airbrush boje za prekrivanje između sebe, miješanje s drugima ne preporučamo, jer ćete time izgubiti efekt.

 

Upute za bojanje sa Classic airbrush bojama


Savjeti:
CREATEX Classic Airbrush boje su uglavnom sasvim spremne za airbrush tehniku i nije ih potrebno dodatno miješati sa medijima. Ali postoji puno čimbenika, kao što su kvaliteta airbrusha, kompresora, ne optimalan pritisak, vlažnost…, koji mogu utjecati na rezultat vaših stvaranja. Za optimalan rad predlažemo eksperimentiranje dok ne postignete priželjkivane rezultate. Različiti mediji pomažu vam da postignete maksimalan uspijeh.

Za uvećanje trajnosti, bojama dodajte manje vode i rijedite ih radije s Transparent base, Illustration base ili Retarderom.

Boje su na tekstilu trajnije ako prije pranja odjeću okrenete naopako i boji ne dodajete vodu. Kod tvrdih i glatkih površina, gdje boja teško stvori vezu s podlogom, prethodno testirajte poprimanje boje na podlogu. Trajnost uvećamo također, da preko oslikavanja na kraju stavimo Mat top coat odnosno Gloss top coat.

Kad zbog vremenskih ili drugih vanjskih uvijeta slikate u manje optimalnim uslovima, za bolju viskoznost boje upotrijebite Transperent base odnosno Retarder. Ako primijetite da se u boji pojavljuju kapi vlage, pobrinite se da ih uklonite s regulacijom pripravne jedinice za zrak odnosno kojim drugim pomagalom koji sadrži kondenzator vlage.

Ako vam se je boja, zbog otvorene zdijele odnosno predugog izloženja zraku osušile, procijedite je kroz gazu i polako razrijedite s vodom te dodajte Airbrush restorer.

Bojenje na različitim podlogama:

TEKSTIL
Prethodno tekstil operite i dobro osušite. Kod priprave, boje ne miješajte s vodom nego upotrijebite medije. Boju nanosite u tankim slojevima i pazite, da se ne skuplja na površini. Ponovite više laganih nanošenja. Kod svakog nanošenje neka se boja dobro posuši. Za trajnost boje krpom prekrijte oslikavanje i glačajte 2 minute na temperaturi 150oC Pazite da glačalo svo vrijeme pomičete po podlozi. Vrlo je bitno da na parnim glačalima isključite paru!

KOŽA
Kožu dobro obrišite s alkoholom. Kod pripreme boje ne miješajte s vodom nego upotrijebite medije.Za lijepše nanošenje na podlogu nenesite tanak početni sloj bijele boje za prekrivanje. Boju nanosite u tankim slojevima i pazite, da se nakon svakog nanošenja boja dobro osuši. Za trajnost boje s krpom prekrijte oslikavanje i glačajte 30 sekundi s temperaturom 100oC. Predlažemo da na kraju preko oslikavanja nanesete Mat ili Gloss top Coat, za veću trajnost. Vodite računa da glačalo svo vrijeme pomičete po podlozi. Vrlo je bitno da na parnim glačalima isključite paru!

PAPIR I PLATNO
Boju nanosite u tankim slojevima i pazite, da se boja ne skuplja na površini. Ako boju nanosite na visoko upojno platno.

 

DRVO

Lagano izbrusite površinu, zatim ju dobro obrišite odmašćivačem. Nanesite boju u tankim slojevima. Prije nego što aplicirate mat ili sjajni Top Coat  pustite neka se boja suši 24 sata.

 

KERAMIKA
Nanesite boju u tankim slojevima, pazeći da se ta ne akumulira na površini. Keramiku stavite u peć, pazeći da temperatura ne prelazi 150 ° C.

 

METAL I STAKLO

Objekt bojanja dobro obrišite s alkoholom. Za bolji premaz na podlogu nanesite početni tanak sloj bijele boje. Nakon apliciranja svake boje, pustite da se potpuno osuši, a zatim ju još dobro zagrijaste aparatom za sušenje kose. Za bolju postojanost boje, na potpuno suhu boju aplicirajte sjajni ili mat Top Coat.

Košarica  

Nema proizvoda

Dostava 0,00 €
PDV 0,00 €
Ukupno 0,00 €(0.00€)

Cijene uključuju PDV

Blagajna

Akcija

Sve u akciji